Krav vid betalningsanmärkning

Dela

Även om du har en eller flera betalningsanmärkningar behöver du inte låna mindre eller betala mer för ditt lån om långivaren väl godkänner din ansökan. Nej, samma villkor som gäller för alla andra gäller även för dig. Däremot ställer långivaren vissa speciella krav på dig som har en betalningsanmärkning eller fler, och dessa krav ska vi titta närmare på nu.

Du måste ha ordnat upp din ekonomi

Det här med att du måste ha en ordnad ekonomi är egentligen inte ett krav som bara gäller dig som vill ta ett lån med betalningsanmärkning, det gäller för alla som vill ta ett lån. Vi på lånbetalningsanmärkning.com vill ändå ta upp det här eftersom det finns de som tror att en långivare som tillåter betalningsanmärkningar struntar i hur din ekonomi ser ut, men så är det alltså inte. De bryr sig inte om att du har några gamla betalningsanmärkningar och hade en lite strulig ekonomi för ett år sedan, men de vill ändå se att du har tillräcklig betalningsförmåga idag så att du kan betala tillbaka på ditt lån.

Du får sällan ha för många betalningsanmärkningar

Det finns långivare som inte bryr sig om hur många betalningsanmärkningar du har, långivare som gör en individuell bedömning istället. De flesta långivare brukar emellertid ha ett tak för hur många betalningsanmärkningar du får ha, och taket ligger ofta på hela sex betalningsanmärkningar, vilket inte är så lite det.

Du får inte ha en för ny betalningsanmärkning

De flesta kreditgivare av smslån tillåter inte att den som ansöker har en betalningsanmärkning som är nyare än sex månader, för om du lyckats dra på dig en betalningsanmärkning alldeles nyligen blir de mycket osäkra på om du verkligen kommer att betala tillbaka på ditt lån. Det gäller även om din ekonomi är god eftersom de då tror att du helt enkelt struntar i att betala vissa räkningar fast du har råd.