Kreditupplysningsföretag

Dela

De flesta smslångivare vänder sig inte till UC när de tar en kreditupplysning. Det här är en stor fördel för dig som inte vill att dina låneansökningar ska registreras hos UC som är det kreditupplysningsföretag som de flesta banker, hyresvärdar och arbetsgivare använder sig av. Det är vanligast att smslångivarna vänder sig till kreditupplysningsföretagen Creditsafe och Bisnode.

Bra att känna till kreditupplysningsföretag

Det finns en stor fördel med att känna till vilket kreditupplysningsföretag långivaren använder sig av som du nu kommer att få se.

Anta att du tidigare har ansökt om ett eller flera lån hos ett kreditbolag som använder sig av Creditsafe, då kommer nästa långivare att se det om denna långivare också tar en kreditupplysning hos Creditsafe. Det här kan vara negativt för dig eftersom de då kanske tycker att du lånar för ofta och blir osäkra på hur bra du är på att sköta din ekonomi. Då kanske de avslår din ansökan även om du har ordning på din ekonomi och alltid betalar tillbaka på dina lån i tid. Om du istället gör en låneansökan hos ett kreditbolag som använder sig av Bisnode ser de inte att du har ansökt om lån tidigare och då ökar dina chanser att bli beviljad.

Naturligtvis ska du inte missbruka det här och bara låna om du verkligen har råd att betala tillbaka på ditt lån.

Creditsafe

Det är absolut vanligast att smslångivarna använder sig av Creditsafe när de tar en kreditupplysning. Creditsafe erbjuder kreditupplysningar där all viktig info, som påverkar en persons eller ett företags kreditvärdighet, finns med. De använder sig även av ett avancerat scoring- och ratingsystem som rankar alla privatpersoner och företag på en skala från 0 – 100 när det gäller kreditvärdighet.

Bisnode

Bisnode erbjuder inte bara kreditupplysningar utan har även flera andra instrument som hjälper företagen minimera sina finansiella risker. De kan även hjälpa företagen att stärka sin konkurrenskraft och se till att de får maximal utdelning på sina marknadsföringskampanjer. För oss som ansöker om ett smslån har det här såklart ingen betydelse, men vi på lånbetalningsanmärkning.com tycker ändå att det kan vara bra att visa dig vad det här är för slags kreditupplysningsföretag.