Lån utan UC

Dela

De långivare vi presenterar här på lånbetalningsanmärkning.com kan alltså bevilja dig ett sms lån även om du har betalningsanmärkningar, men för vissa människor kan det ändå vara svårt att få lån. Du kanske har dragit på dig en för ny betalningsanmärkning och inte uppfyller kraven på anmärkningarna eller så kanske du har en för låg inkomst. Risken för det här är förvisso inte så stor eftersom de flesta smslångivare är mycket generösa in sin bedömning, men om det mot förmodan skulle hända dig kan du alltid leta efter ett smslån utan UC.

Vad menas med ett lån utan UC?

UC står för Upplysningscentralen som är Sveriges största kreditupplysningsföretag som de flesta svenska storbanker använder sig av. Om en smslångivare inte tar en UC innebär det att de inte tar en kreditupplysning från UC men i de allra flesta fall använder de sig då av ett annat kreditupplysningsföretag. Således kan du som har en riktigt trasslig ekonomi ändå få avslag, däremot finns det chans att du inte blir lika hårt bedömd och kanske får ett lån som du annars inte skulle ha fått.

Vanligaste kreditupplysningsföretagen

Här ska vi lista två av de absolut vanligaste rikstäckande kreditupplysningsföretagen som många långivare använder sig, alltså de som beviljar smslån utan UC.

  • Bisnode Credit. Används av exempelvis Folkia, Pengos, Risicum, Nanokredit, Snabbfinans, Lånbutiken och Kundfinans.
  • Creditsafe. Används av bland annat Onea, Credigo, Vivus, Meddelandelån, Trustbuddy, Paxo och Ferratum.