Låna direkt

Dela

Att låna pengar direkt innebär att du slipper gå till banken för att ansöka om lånet utan du kan smidigt via nätet fylla i din ansökan. Det tar endast några minuter för dig att fylla i allt och sedan är det bara att skicka iväg. Efter att långivaren har gått igenom din ansökan och gjort en kreditupplysning har du dina pengar snabbt på kontot, om du får lånet beviljat. Vill du lära dig mer om kreditupplysningar och vad företagen undersöker kan du läsa mer om det här på sidan under kreditupplysning.

Hur snabbt får du dina pengar?

När du gör en låneansökan direkt kan det variera på hur snabbt du får in dina pengar på kontot. Innan du skickar in ansökan kan du titta om din långivare har samma bank som dig. Det underlättar om ni har samma bank om du behöver pengarna direkt. I vissa fall har du pengarna redan efter en kvart. För att du ska få ditt lån direkt krävs det att du ansöker under kontorstid. Överföringen från långivaren till ditt konto sker nämligen manuellt. Gör du ansökan efter kontorstid bearbetas din ansökan nästa dag och dina pengar blir överförda först då. Har du inte samma bank kan det dröja någon bankdag innan du ser pengarna på ditt konto.

Har du betalningsanmärkningar och vill låna direkt är det möjligt hos vissa långivare att göra detta. Ansöker du hos ett företag kan det bli svårare att få ett lån beviljat med anmärkningen även om företaget är inriktat på att låna pengar direkt till dig med betalningsanmärkningar.

Viktigt att tänka på när du tar och lånar pengar med eller utan betalningsanmärkningar är att du vet att du kan betala tillbaka pengarna i tid. Är du ny kund finns det företag som erbjuder gratis lån men annars är det viktigt att du har beräknat med övriga avgifter som tillkommer när du lånar, inte bara själva lånet du tar.