Låna utan inkomst av tjänst

Dela

Det är inte helt omöjligt att ta ett smslån om man har en mycket låg inkomst eller saknar inkomst av tjänst helt och håller. Naturligtvis ska du inte låna pengar om din inkomst inte är tillräcklig för att kunna betala av på ett lån, men det finns tillfällen då folk faktiskt har möjlighet att betala av på ett lån trots att man saknar inkomst av tjänst eller har en låg inkomst.

Låna pengar som student

Om du lever på studiemedel är det inte helt omöjligt att du kan få ett smslån eftersom studiebidraget räknas som en vanlig inkomst, det är ju något som du inte behöver betala tillbaka. Förvisso kan du inte ta några stora lån men om du bara behöver låna någon tusenlapp kan det funka. Om du jobbar extra vid sidan av studierna ökar du såklart möjligheten att få ett lite större smslån. Ansök helst hos en långivare som gör en individuell bedömning av din inkomst.

Låna med A-kassa

Det finns ingen smslångivare som skyltar med att de beviljar smslån till folk som lever på A-kassa men det är inte omöjligt att du kan få låna pengar om du vänder dig till en långivare som gör en individuell bedömning eller som har inkomstkrav som är lägre än vad din A-kassa är. Om du exempelvis har en A-kassa på 18 000 kr och vill ta ett lån på några tusen kronor borde det rimligtvis inte vara några problem.

Om du saknar taxerad inkomst

Om du inte hade någon taxerad inkomst när du gjorde din senaste deklaration men har en inkomst idag kan du naturligtvis få låna pengar ändå. Skulle din nuvarande inkomst inte stå med i kreditupplysningen kan du alltid komplettera med ett intyg som visar hur mycket du tjänar idag.