Undvika betalningsanmärkningar

Dela

Om du har surfat in på den här sajten har du förmodligen en eller flera betalningsanmärkningar eftersom du letar efter ett lån som tillåter betalningsanmärkningar. Du kanske hade en usel ekonomi när du fick dina betalningsanmärkningar eller så missade du att betala en skuld efter den sista påminnelsen. Vi ska här ge några bra tips på hur du kan undvika att hamna i samma situation igen så att du slipper att enbart leta efter långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkning.

Så undviker du en ny betalningsanmärkning

1. Låna aldrig om du inte är säker på att du kan betala tillbaka i tid. Sätt dig ner och gör en realistisk kalkyl över dina utgifter och inkomster. Om du inte har en tillräckligt stor marginal för att kunna ta ett lån bör fundera på vad du kan skära ner på. Du kanske kan skippa en krogrunda i månaden eller kanske sluta äta lunch ute varje dag på jobbet? Om det inte räcker eller om du inte vill offra något är det bättre att du väntar med att låna tills du tjänar mer. Eller så tar du ett mindre lån.

2. Om du funderar på att ta ett lån via den här sajten, det vill säga ta ett lån trots betalningsanmärkningar, bör du verkligen inte göra det om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka i tid. Om du ändå gör det bör du ta reda på om långivaren ger dig möjlighet att förlänga lånet innan du lånar. Annars bör du avstå.

3. När du har blivit beviljad ett lån trots betalningsanmärkning bör du direkt betala för lånet när du har fått lön, om du så ska leva på vatten och bröd efter det. Du vill ju inte dra på dig en ny betalningsanmärkning, eller hur? Om du har en längre lånetid än en månad bör du sätta undan pengarna på ett separat konto eller betala in en del av lånet om långivaren ger dig den möjligheten.

4. Om du har tagit ett lån och av någon anledning inte kan betala tillbaka på det bör du inte stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting. Nej, kontakta alltid långivaren för att försöka komma fram till en lösning. Om ärendet ändå hamnar hos inkasso bör du kontakta inkasso för att se om du kan få en avbetalningsplan.